Netent cumpără Red Tiger Gaming pentru 220 milioane de lire

netent stiri

Netent cumpără Red Tiger Gaming pentru 220 milioane de lire

Netent tocmai a încheiat o tranzacție memorabilă pe piața de gambling și cazino online. Ca primă achiziție din istoria companiei, Netent a decis să cumpere providerul de software Red Tiger Gaming pentru amețitoarea sumă de 220 milioane de lire (adică 245.3m€, respectiv 271.4m $).
Dezvoltatorul va fi deținut oficial de Netent în urma unei tranzacții cash. Compania urmează să plătească o sumă inițială de 197 milioane de lire pentru a deține 100% din acțiunile Red Tiger, urmând ca restul sumei de 23 milioane de lire să fie plătită până în 2022, în funcție de performanțele financiare pe care le va înregistra Red Tiger în următorii 2 ani.

BONUS: 100% până la 800RON
Joacă acum

Un deal istoric pentru industria de cazino online

Decizia de a achiziționa Red Tiger Gaming, providerul suedez de sloturi de top și software pentru industria de casino vine ca un pas firesc în planul de extindere și dezvoltare al celor de la Netent, viziunea celor din urmă fiind de a “da naștere viitorului în materie de gaming.”
Având în vedere că Red Tiger este un fost competitor, dar și unul dintre cele mai respectate nume din industrie încă de la înființarea sa acum 5 ani, cu operațiuni în Malta, Insula Man și Bulgaria, Netent speră ca această achiziție să-i ofere oportunitatea de a utiliza ultimele tehnologii deținute de provider pentru a susține creșterea propriei companii.

Un pas înainte pentru Netent….

Conform comunicatului oficial de presă de pe pagina Netent, scopul companiei în ultimii ani a fost de a investi într-o infrastructură globală centrată pe nevoile clienților de pe toate piețele reglementate de cazino, de a crea o platformă eficientă care implementează ultimele tehnologii.
Aceștia sunt de părere că, odată cu achiziția Red Tiger, vor obține cu siguranță ce și-au propus, având în vedere că vorbim de un supplier de sloturi cu o creștere amețitoare, recunoscut atât în industrie, cât și în rândul jucătorilor la cazino pentru sloturile și jocurile cu jackpot.
Mai mult, încasările Red Tiger se preconizează a ajunge la nu mai puțin de 18 milioane de lire până la finele anului 2019.

Declarații oficiale

Therese Hillman, CEO-ul Netent și-a exprimat entuziasmul în legătură cu ultima decizie de business, adăugând că – „Sunt foarte încântată să le urez bun venit celor de la Red Tiger în grupul Netent. Achiziția va fuziona două dintre cele mai inovatoare și de top companii din industria de gaming online. Abia așteptăm să lucrăm cu impresionanta echipă Red Tiger pentru a ne crește acoperirea globală și să oferim și mai multă valoare, atât operatorilor cât și jucătorilor.”
Gavin Hamilton, CEO la Red Tiger a replicat: „Acesta este un capitol incitant din povestea Red Tiger și suntem extaziați să facem parte din grupul Netent. Odată cu accesul la rețeaua de distribuție și la acoperirea geografică Netent, Red Tiger va obține noi oportunități pentru o creștere accelerată în industrie. La Red Tiger, rămânem, ca și până acum, concentrați pe inovare și abia așteptăm să lucrăm cu Netent și să ne unim forțele pentru a crea noi produse care-i vor impresiona cu siguranță pe clienții noștri.”