Modificări ale legislației în domeniul jocurilor de noroc

onjn

Modificări ale legislației în domeniul jocurilor de noroc

de cap tuturor operatorilor care își promovează ofertele, bonusurile și promoțiile și pot avea un impact major asupra profitului companiilor pe termen lung.
Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc a lansat câteva propuneri de modificări la legislația în curs către Camera Deputaților prin proiectul de lege Pl-x 828/2015 de aprobare a OUG 42/2015.
Iată cea mai controversată dintre acestea:
„Se interzice afişarea in exteriorul locaţiilor de jocuri de noroc a valorilor sau bunurilor acordate prin bonusuri, promoţii sau «jack-pot»-uri reale sau simulate.”

Această măsură propusă de ONJN către Camera Deputaților ar putea interzice total afișarea anumitor mesaje de promovare, în caz contrar operatorul riscând o amendă cuprinsă între 50 000 – 100 000 lei sau chiar revocarea licenței de operare și organizare a jocurilor de noroc pe teritoriul României.

Menționăm faptul că această propunere vizează doar mesajele exterioare de promovare a valorii bonusurilor și jackpoturilor sau cele interioare care pot fi văzute și din exteriorul incintei., nu și alte tipuri de mesaje de promovare.

Cu alte cuvinte, operatorul are voie să menționeze jackpoturile și bonusurile oferite, dar doar la nivel de concept, declarativ – ex: „Oferim bonusuri fără depunere”, dar nu și să menționeze cuantumul acestora pe pereții exteriori ai cazinoului.

În plus, o altă propunere precizează că operatorii nu mai au voie să folosească imagini sugestive în descrierea promoțiilor care pun la bătaie bunuri fizice, de tipul autoturismelor, ci pot doar menționa că oferă un astfel de bonus – ex: “Poți câștiga un Autoturism marca X.”

Încă există dezbateri și dileme în privința aplicării corecte a acestor măsuri în rândul operatorilor de jocuri de noroc din România pentru evitarea amenzilor și contravențiilor, dar și ce implicații pe termen lung vor avea acestea la nivelul industriei.

Câteva asociații din domeniu deja s-au sesizat și s-au implicat în dezbateri pe această temă, inclusiv Romanian Bookmakers.

BONUS: 100% până la 500RON
Joacă acum