Gaming Innovation Group, amendă de 25 000 Euro

gig

Gaming Innovation Group, amendă de 25 000 Euro

Gaming Innovation Group, una dintre cele mai mari companii care oferă servicii de cazino, poker și gambling online tocmai a primit o amendă usturătoare de 25 000 Euro din partea autorității de reglementare a jocurilor de noroc din New Jersey – NJDGE (The New Jersey Division of Gaming Enforcement).
Motivul amenzii a fost nerespectarea regulilor privind geolocalizarea care se aplică pe teritoriul Statelor Unite și acceptarea unui pariu venind din afara granițelor statului New Jersey.

BONUS: 200% până la 1800RON
Joacă acum

Ce s-a întâmplat, mai exact?

Aparent, cei de la GIG ar fi acceptat un pariu plasat de un jucător din afara jurisdicției sale, încălcând astfel legea, dat fiind faptul că jucătorul nu era în New Jersey la momentul respectiv. Motivul invocat este o eroare a software-ului cazinoului responsabil cu geolocalizarea – software-ul ar fi acceptat un pariu ce trebuia respins automat.
Nu se știe încă ce fel de pariu ar fi plasat jucătorul, la ce tip de joc de cazino sau miza pariată, însă verdictul a fost că GiG a încălcat flagrant regulile stricte care li se aplică tuturor operatorilor de cazino din Statele Unite.
Legea interzice operatorilor să accepte pariuri din partea gamblerilor localizați în afara granițelor sale la momentul înregistrării respectivelor pariuri. În consecință, NJDGE s-a autosesizat și le-a aplicat o amendă masivă de 25 000 Euro.

Nu este singura companie amendată…

Cei de la GiG nu sunt nici primii, nici ultimii dintr-un șir mai mare de companii din sectorul de gaming și gambling online sancționate de curând în New Jersey. Autoritatea de reglementare le-a aplicat amenzi și celor de la GVC Holdings, The Stars Group și Rush Street Interactive.
Prin comparație, abaterea celor de la GiG nu a avut același nivel de gravitate față de cea a Rush Street Interactive – aceștia au primit o amendă de 30 000 dolari pentru că au permis accesul minorilor la serviciile sale de iGaming. Nici PokerStars nu au scăpat ușor, fiind sancționați cu o amendă de 10 000 dolari pentru că au acceptat pariuri nepermise pe meciuri de basket.

Despre GiG și activitatea sa în New Jersey

GiG a primit licență de funcționare în New Jersey încă din anul 2018. De atunci, compania s-a remarcat prin serviciile sale de cazino online și parteneriatele cu alți giganți ai industriei, cum sunt cei de la Hard Rock Hotel and Casino.

Ce au răspuns cei de la GiG?

Nu avem încă un punct de vedere oficial din partea companiei în privința acestei decizii de la NJDGE sau a sancțiunii primite, dar este foarte puțin probabil ca acest precedent să se repete. Cel mai probabil acesta a fost un incident regretabil și izolat, având în vedere faptul că GiG este o companie cu o reputație solidă pe piață.
Chiar dacă nu au furnizat declarații oficiale, cei de la GiG au fost de acord cu penalizarea primită, precum și cu decizia autorității de reglementare și au recunoscut nerespectarea legii.
Se pare că plângerea împotriva celor de la GiG a fost depusă încă din decembrie, anul trecut, însă investigația s-a finalizat abia acum. Fenomenul nu este unul singular – nu este prima dată când jucătorii reușesc să păcălească softul de localizare de la cazino din New Jersey, au mai existat astfel de incidente pe întreg teritoriul statului.