Creșterea producătorului de software de gambling NetEnt

netent stiri

Creșterea producătorului de software de gambling NetEnt

Creșterea producătorului de software de gambling NetEnt a fost mai lentă în semestrul al doilea decât cele 9,4% înregistrate în primul trimestru. Aceasta se datorează devalorizării monedei în raport cu euro și lirei britanice, precum și a performanțelor mai slabe pe piețele cheie. Urmările s-au evidențiat în special printr-un declin al valorii acțiunilor companiei.

Încetinirea creșterii

NetEnt a înregistrat o creștere a veniturilor cu 6% față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungand la 44 mld. SEK (51 milioane de euro), cu 0,8% în termenii euro urmată de o scădere de 1,2% până la 149 milioane SEK. Prețul acțiunilor NetEnt pe Nasdaq Stockholm a scăzut în jurul valorii de 17% în această dimineață după lansarea rezultatelor trimestrului al doilea.

Indicatorii financiari cheie pentru perioada care se încheie la 30 iunie 2018 au fost:

  • Venituri de 437,2 milioane SEK, în creștere de la 412,8 milioane SEK anul trecut
  • Profitul a crescut cu 1,2%, ajungând la 142 milioane SEK
  • Marja de 34%
  • 10,8 miliarde de tranzacții de jocuri pe parcursul trimestrului, în creștere cu 7% față de anul trecut

Alte aspecte importante pentru companie au fost 14 noi acorduri de licențiere, cu 15 noi cazinouri care au susținut lansarea software-ului. Compania are cashflow de 431 milioane SEK pentru prima jumătate a anului.

Reacții în presă

Recent, CEO-ul NetEnt Therese Hillman a insistat că dezvoltatorul „ia măsuri” după o încetinire a ritmului de creștere din Marea Britanie care a contribuit la creșterea dezamăgitoare a veniturilor în al doilea trimestru. Într-un apel de conferință, Hillman a spus că „nu poate fi prea încrezătoare” că perspectivele de venituri s-ar îmbunătăți semnificativ în următoarele două trimestre: „Acționăm în cazul în care nu facem suficient în acest moment”, a adăugat ea. „Ceea ce vedem este că încetinirea ritmului de creștere din Marea Britanie a făcut o diferență, iar Marea Britanie este o piață dificilă”.

Hillman a spus că, în ciuda apariției unor noi jucători în Marea Britanie, cota de piață a companiei în țară rămâne la aproximativ 10%. „Sunt convinsă că portofoliul de jocuri va fi mai bun în a doua jumătate a anului și avem și o linie bună de noi clienți care să fie lansată în Q3 și Q4. Avem nevoie să creștem cazinoul nostru live și să avem mai multe inițiative de creștere pentru a da naștere”.

Ce prevăd analiștii

Compania are în vedere viitorul, cu ochii pe piața americană de pariuri, deoarece jocurile de noroc legalizate încep să se contureze. Compania are o prezență în New Jersey și caută alte state să înceapă să ofere servicii online. Privind în perspectivă, Hillman a spus că planul de acțiune al NetEnt include consolidarea ofertei clienților, reducerea timpilor de execuție și eliberarea de resurse pentru noi proiecte comerciale. Compania se bucură de o creștere puternică în sudul Europei decât în ​​Marea Britanie și Nordică, unde piețele se maturizează și există o concurență sporită, a afirmat ea. Cu toate acestea, ea a adăugat că este o „ambiție” mai degrabă decât o așteptare ca creșterea veniturilor să depășească creșterea costurilor în acest an. Hillman a adăugat că Cupa Mondială de la Fifa, care a început în iunie, a avut un impact pozitiv asupra performanței NetEnt.

BONUS: 100% până la 1000RON
Joacă acum