Cazinourile americane se vor putea promova în Google

netent stiri

Cazinourile americane se vor putea promova în Google

Google anunță o schimbare de politică în ceea ce privește crearea și distribuirea mesajelor publicitare ale cazinourilor online prin intermediul platformei sale. Compania a decis o liberalizare a politicii precedente, urmând ca în curând să le permită operatorilor de cazino online din patru state americane să-și distribuie oferta prin intermediul publicității plătite (Google Ads).

BONUS: 100% până la 500RON
Joacă acum

Ce piețe vor fi direct vizate de schimbare?

În prezent, în Nevada, cea mai mare piață de gaming online americană, operatorii nu au permisiunea de a distribui online jocuri de tipul blackjack sau craps. Excepția de la regulă este poker-ul online. Prin decizia celor de la Google, operatorilor de cazino din Delaware, Nevada, New Jersey și Pennsylvania ar urma să li se permită să ruleze anunțuri plătite cu oferta lor către jucători.
Schimbarea politicii motorului de căutare în privința cazinourilor online ar urma să intre în vigoare oficial la începutul anului viitor, însă primele ad-uri ar putea apărea chiar mai devreme (la finele lunii decembrie).

Ce spun reprezentanții Google?

Politica Google în legătură cu publicitatea plătită la cazino specifică următoarele – “Susținem publicitatea responsabilă în gambling-ul online și ne supunem legilor locale, dar și standardelor industriei, astfel că nu permitem afișarea tuturor tipurilor de conținut publicitar din acest domeniu.”

Cum se vor putea promova mai exact operatorii?

Marii jucători din cele patru piețe americane menționate mai sus nu vor avea acces la Google Ad Manager, însă vor putea folosi alte unelte în crearea și distribuirea anunțurilor și campaniilor plătite – AdMob, Google Ads, Google Display Network și Youtube.
O parte din restricțiile prezente impuse de Google se vor menține – compania interzice în continuare distribuirea de conținut publicitar pentru cazinouri online în Gmail, pe forumuri cu recenzii de la clienți etc.

Un câștig de ambele părți

Nu doar marii operatori de gaming online vor avea de câștigat de pe urma acestei decizii, ci și gigantul Google însuși. Aceasta este o mișcare strategică pentru companie, mai ales din punct de vedere financiar. În primul rând, sectorul cazinourilor online și pariurilor pe internet crește amețitor în fiecare zi, este o piață lucrativă dominată de reclame plătite.
Chiar și publicarea de ad-uri de către operatori pe doar patru piețe la început le va aduce profit celor de la Google, având în vedere faptul că motorul de căutare controlează circa 37% din advertising-ul online global, în timp ce Facebook deține doar 22%.
Mai mult, în doar 6 ani, Google și-a dublat profitul rezultat din reclamele plătite, generând peste 116.32 miliarde de $. Astfel, chiar dacă decizia de a-și liberaliza politica în privința cazinourilor online este una recentă pentru providerul de servicii de căutare pe internet, Google și-a obținut de-a lungul timpului o mare parte din profit din industria de gaming.

Politica se va extinde și în alte părți ale globului

Începând cu anul 2020, schimbările detaliate mai sus ar urma să intre în vigoare și în Nigeria. Jucătorii de aici se pot aștepta să vadă reclame plătite la cazino atunci când navighează pe internet, cu mențiunea că Google va implementa un proces de certificare strict, ceea ce înseamnă că doar jucătorilor mari, acreditați li se va permite să-și distribuie conținutul promoțional.
Această schimbare de politică promite să le ofere jucătorilor acces mai rapid la oferta brandurilor de top.