Campanie pentru gambling-ul responsabil, lansată în Elveția

responsible-gaming-slotsbot

Campanie pentru gambling-ul responsabil, lansată în Elveția

Elveția pledează pentru jocul responsabil la cazino într-o nouă campanie de conștientizare. O fundație elvețiană independentă a lansat o nouă campanie digitală, cu scopul de a informa și oferi sprijin persoanelor vulnerabile care arată semne de dependență de jocuri de noroc sau sunt deja dependente.
Inițiativa poartă numele de „Gambling Without Addiction” (sau „Joc fără dependență”) și a fost lansată pe 16 medii de comunicare diferite pentru vorbitorii de limbă germană.

BONUS: 100% până la 500RON
Joacă acum

Detalii despre campanie

Sucht Schweiz este organizația din spatele proiectului. Aceasta și-a concentrat eforturile încă de la lansare către prevenția și reducerea cazurilor de adicție în rândul rezidenților de pe teritoriul Elveției, dar și către informarea și educarea lor pentru a nu deveni victime ale jocului iresponsabil.
Tocmai de aceea, noua campanie se va adresa ambelor categorii de public, incluzând sfaturi pentru jucătorii care deja arată semne de joc problematic sau de dependență. Acestora li se vor prezenta tactici prin care pot seta limite, atât în ceea ce privește bugetul, cât și timpul petrecut la jocurile de noroc (auto-excludere).
Pentru ca mesajul să ajungă la urechile potrivite, conținutul informativ al campaniei va fi completat de clipuri umoristice și chiar ironie. În plus, website-ul va oferi resurse valoroase, mereu la îndemână, atât jucătorilor, cât și celor dragi, dacă se confruntă cu astfel de probleme.
Noua inițiativă Gambling without Addiction va fi completată și de o linie de ajutor pentru vorbitorii de limbă germană, un serviciu complet gratuit la care se poate apela în regim de urgență. Și pentru cei care nu vorbesc limba germană vor exista soluții (traducători + interpreți).

Jocul iresponsabil, o problemă serioasă în Elveția

Conform statisticilor oferite de Swiss Institute for Addiction and Health Research, aproape 3% din populația Elveției este fie dependentă de jocuri de noroc, fie are un risc crescut de a deveni dependentă de gambling. Dintr-un total de 18 832 respondenți, 69% au declarat că au jucat măcar o dată. Partea îngrijorătoare legată de acest studiu este faptul că 22.1% dintre cei identificați ca jucători iresponsabili au declarat că au jucat online pe site-uri neautorizate.
Sucht Schweiz a prezentat o serie de cifre și mai îngrijorătoare – circa 192 000 cetățeni elvețieni au arătat semne de adicție. Tocmai de aceea, pe portalul dedicat, organizația oferă și posibilitatea de a cere consiliere anonimă, protejând identitatea jucătorilor.

Cazinourile neautorizate, parte din problemă

La finele acestui an, autoritățile elvețiene au înăsprit legislația tocmai pentru a-i proteja pe cei mai vulnerabili dintre jucători. Conform noilor reglementări, doar cele 21 cazinouri terestre licențiate din țară pot desfășura activități de online gambling în mod legal. În ceea ce privește operatorii străini, ei pot intra pe piața locală de cazino doar prin parteneriate cu aceste cazinouri land-based.
Mai mult, autoritățile de reglementare locale urmăresc în mod constant piața și blochează domeniile online suspectate că ar furniza servicii neautorizate de gambling. Și furnizorii de internet au responsabilitatea de a bloca accesul clienților la astfel de site-uri aflate pe lista neagră a autorităților.