Rise of Merlin sloturi

Rezumat

 • Tip de slot: Slot Video
 • Role: 5
 • Scatter: Da
 • Linii: 10
 • Joc Bonus: no
 • Free Spins: Da
 • Software: PLAY’NGO


Rise of Merlin este video slot-ul Play&Go cu cel mai mare grad de volatilitate din toate creațiile dezvoltatorului. Este un slot de fantezie cu o structură de 5 role, 3 rânduri și 10 linii de plată, cu rotiri gratuite, simboluri expansive și elemente de gameplay care aduc aminte de un alt titlu cunoscut al providerului de software, Book of Dead. 

Lansat oficial pe data de 20 Iunie 2019, Rise of Merlin se adresează tuturor bugetelor datorită mizelor accesibile. Slotul poate fi încercat atât gratuit cât și pe bani reali la marile cazinouri din România. Îl găsești pe Vlad Cazino sau Unibet.

Cum se joacă? 

Pentru a începe să joci, trebuie să-ți setezi mizele și să activezi cele 10 linii de plată. Mizele variază între 1 cent și 100 € per rotire, astfe că slotul va fi apreciat în egală măsură de începători, de profesioniști și de high rolleri la cazino. Funcția Autoplay poate fi utilizată până la un număr maxim de 100 rotiri, dacă dorești ca jocul să ruleze automat, fără intervenția ta. Mai mult, slotul are și un buton lightning bolt care va face rolele să se rotească mai repede.

Din punct de vedere vizual, nu putem spune că Rise of Merlin este spectaculos, însă are un finisaj elegant și de calitate, speicific tuturor titlurilor Play&Go. Se remarcă prin arhitectura medievală specifică epocii vestitului vrăjitor (stâlpi, arcade etc.), dar și prin creaturile și simbolurile specifice lumii de fantezie pe care vrea să o creeze – bufnițe, dragoni, globuri de cristal.

Simboluri, runde bonus și funcționalități speciale

Din Rise of Merlin nu lipsesc majoritatea simbolurilor și funcțiilor pe care le apreciem la sloturile clasice – runde bonus, simboluri wild, rotiri gratuite, jackpot-uri. Simboluri importante:

 • Simbolul Merlin – celebrul vrăjitor este și cel mal profitabil simbol din acest joc de păcănele – oferă de 500 ori valoarea mizei dacă apare în număr de 5 pe o linie de plată activă
 • Globul de cristal – simbol Wild, dar și scatter în același timp, înlocuiește toate celelalte simboluri de bază. 5 wild-uri glob de cristal oferă, la fel, de 500 ori valoarea mizei
 • Simbolurile cărți de joc (simboluri cu valoare mică) – A, K, Q, J și 10 – plătesc între 0.8x și 1.2x valoarea mizei într-o combinație de 5 pe o linie de plată
 • Dragonul roșu – plătește de 160x valoarea mizei când apare într-o combinație de 5 pe o linie de plată
 • Dragonul albastru – plătește de 60x valoarea mizei într-o combinație de 5 pe o linie de plată activă. Același payout îl oferă și simbolul bufniță

Caracteristici speciale 

Similar cu Book of Dead, Rise of Merlin face un pas mai departe, oferind un simbol expansiv special pe durata rotirilor gratuite. Jucătorii pot să declanșeze runde de re-rotiri cu până la 9 simboluri expansive speciale, ceea ce îi oferă acestui slot un potențial de câștig destul de impresionant, mai ales dacă simbolul ales este chiar Merlin. 

Funcții bonus

Nu există practic o rundă bonus propriu-zisă, însă Rise of Merlin vine cu îndrăgita funcție Gamble pentru jucătorii care doresc să-și dubleze câștigurile acumulate până în acel moment ghicind culoarea unei cărți de joc.

Jackpot-uri 

Jackpot-ul maxim pe care îl poți câștiga la Rise of Merlin este de 5000x valoarea mizei, adică 500 000 $. Este important să menționăm și că șansele tale depind foarte mult de RTP-ul său. După cum ți-am spus și mai sus, slotul este extrem de volatil, are cel mai înalt RTP dintre toate creațiile Play&Go – mai precis 96.58%. Însă, fii atent-  unele cazinouri îl pot scădea până la 94.51% pentru un avantaj al casei mai mare. Îți recomandăm să verifici și acest aspect înainte să joci.

Rotiri gratuite 

La fel ca în Magic Mirror Deluxe sau Book of Ra Magic, și aici runda de rotiri gratuite este cea mai lucrativă pentru jucători din punct de vedere al pay-out-ului. Ca să o declanșezi, trebuie să nimerești 3 sau mai multe simboluri glob de cristal și vei fi răsplătit cu 8 rotiri gratuite. Pe durata rundei de rotiri gratuite, unul dintre simbolurile de bază este ales aleatoriu și devine expansiv, acoperind întreaga rolă. Astfel, ești răsplătit cu și mai multe câștiguri.

Un twist interesant este faptul că, dacă reușești să declanșezi din nou această funcție nimerind 3 sau mai multe simboluri scatter, primești nu doar 8 rotiri gratuite, ci și un nou simbol expansiv. Procesul se repetă de fiecare dată – poți primi re-rotiri până la un jackpot maxim de 5000x valoarea mizei.

Pot juca și de pe mobil? 

Da. Rise of Merlin poate fi încercat fără probleme de pe toate device-urile mobile (iOs și Android), dar și de pe tablete. Este disponibilă și o versiune demo care poate fi încercată sau rulată direct din browser – ți se oferă un număr de 50 000 credite gratuite pe care le poți folosi cum vrei tu. Astfel, poți juca și gratuit până prinzi mersul lucrurilor sau poți trece direct la jocul pe bani reali. Pentru că utilizează tehnologiile JS și HTML5, toate trăsăturile video slot-ului rămân intacte indiferent de tipul dispozitivului și de mărimea ecranului, astfel că experiența de joc este practic identică, fie că ești acasă, pe desktop sau în deplasare și încerci câteva runde de pe iPhone, iPad sau un dispozitiv Android.

Concluzii 

Rise of Merlin urmează o rețetă consacrată, regăsită în sloturi ca Book of Dead și Book of Ra. Deși nu este cel mai original slot din punct de vedere al mecanicii și al construcției, se remarcă prin potențialul mare de câștig și prin numărul mare de rotiri gratuite care pot fi declanșate destul de des. Premiile vor apărea mai rar, dar vor fi cu siguranță impresionante față de sloturile cu grad mediu sau redus de volatilitate. Mizele sale îi permit oricui să încerce câteva runde – dacă ești fanul celorlaltor titluri menționate mai sus, s-ar putea să-ți placă și acesta.