Tot ce trebuie să știi despre Texas Hold’Em pe bani reali

Poker-ul este, fără doar și poate, unul dintre cele mai populare și competitive jocuri de cărți la ora actuală.

 • Marcă
 • Vizita
 • Bonus
 • Evaluare
 • Descriere

Regulile sunt în general ușor de urmat, dar pot să difere în funcție de tipul de poker ales. Jocul de poker este dinamic și incitant, câștigurile sunt substanțiale iar, odată cu creșterea gradului său de popularitate, majoritatea cazinourilor online oferă variații ale acestuia pentru toți iubitorii de adrenalină. Poker-ul poate fi jucat atât gratuit la un cazino online, cât și pe bani reali.

Texas Hold’Em este cel mai celebru joc de poker în anul 2018, alături de Omaha și Five Card Stud  Este un joc de poker cu mize mari și respectă formatul jucător-versus-jucător. Fiecare joc de Texas Hold’Em începe cu împărțirea cărților – două cărți, respectiv 5 cărți comune pentru fiecare joc. Cel care reușește să obțină cea mai bună mână de 5 cărți din cele 7 disponibile câștigă jackpot-ul. Cel mai mare avantaj al Texas Hold’Em jucat online pe bani reali este varietatea bonusurilor și promoțiilor oferite, dar și diversitatea cazinourilor online

Alege-ți cazinoul online de top și câștigă la poker!

La ce trebuie să fiu atent când selectez un cazino pentru poker pe bani reali? Ar trebui să iei în considerare aspecte ca legalitatea, siguranța și prestigiul cazino-ului, diversitatea jocurilor de cărți disponibile și variațiile oferite (câte tipuri de poker au în ofertă, dacă sunt cu payout mare etc.), bonusurile și promoțiile și, nu în ultimul rând, dezvoltatorii jocurilor. Vrei să alegi mereu jocuri din partea companiilor recunoscute în domeniu (Novomatic, Microgaming, Netent) pentru că vei fi sigur că primești un soft corect și ai șanse reale de câștig.

Iată selecția noastră de operatori de top care îndeplinesc toate aceste criterii:

 • 888 – bonus de 100% până la 3000 RON, freeroll-uri, turnee de poker online
 • Unibet – poți juca gratis sau pe bani reali – Unibet oferă 10 EUR cadou la înregistrare fără depunere, bonus de 100% până la 200 EURO, bonusuri la Poker Hold’Em
 • Fortuna – bonus de bun venit de 100% până la 200 RON, acces la cazino live Hold’Em fără taxe suplimentare, bonusuri de fidelizare

Care sunt regulile de joc ale Texas Hold’Em Poker?

Scopul general al poker-ului este să ai cea mai bună mână (combinație de cărți). În unele jocuri de poker, cea mai slabă mână câștigă în timp ce în altele atât cea mai slabă, cât și cea mai puternică (poker hi-lo). Cele mai mari premii sunt oferite, bineînțeles, pentru mâinile cele mai rare sau greu de realizat.

Jocul de Texas Hold’Em Poker începe cu dealerul care amestecă 52 cărți. Există două pariuri obligatorii sau blind-uri – jucătorii pun în joc niște sume prestabilite înainte de împărțirea cărților. Două cărți sunt servite jucătorilor cu fața în jos (cărți închise), fără a se dezvălui valoarea lor, urmând ca acestea să fie combinate cu alte 5 cărți pentru a obține cele mai bune mâini la poker.

Prima rundă efectivă de joc începe după împărțirea cărților. În Texas Hold’Em, jucătorul are trei opțiuni:

 • Call – pune la bătaie o miză egală cu pariul obligatoriu de început, numit și Big Blind/Straddle
 • Check – opțiunea de a spune Pas
 • Plusare (Raise)– se pun mai mulți bani în joc/se mărește pariul altui jucător
 • Renunțare (Fold) – se realizează prin plasarea cărților cu fața în jos și împingerea spre mijlocul mesei de către jucător, cu pierderea mizelor

Cele 5 cărți pentru constituirea mâinilor de joc se dau în 3 reprize:

 • The Flop – 3 cărți
 • Alte 2 reprize în care se împarte câte o carte (The Turn, respectiv The River)

În Texas Hold’Em, jucătorii trebuie să câștige o anumită sumă de bani (monede sau cip-uri). Toți banii puși la bătaie în urma mâinilor și mizelor constituie pot-ul final și se acordă jucătorului cu cea mai bună combinație de 5 cărți. Dacă există egalitate între jucători (au cărți cu aceiași valoare la final), pot-ul se împarte între ei.

Alte aspecte importante în jocul de poker Texas Hold’Em sunt butonul de dealer (semnalează când este rândul tău să faci cărțile) și blind-urile (încurajează plasarea mizelor la fiecare mână jucată, crescând fluxul de bani din joc).

texas holdem

Tipuri de Poker Texas Hold’Em

În funcție de limitele impuse jucătorilor la pariere, avem mai multe tipuri de Poker Texas Hold Em:

. Cu limită (Limit Hold ‘Em)

Se impune o limită predefinită la pariuri și plusări pentru fiecare rundă – pariul jucătorului nu are voie să fie mai mare decât pot-ul în primele două runde (pre-flop și flop). În ultimele două runde, toate pariurile și plusările se dublează. În acest tip de poker, fiecare jucător are dreptul să parieze de 4 ori pe rundă.

 1. Fără limită (No Limit Hold’Em)

Jucătorul poate paria orice sumă la orice moment din joc, chiar și toate cipurile pe care le deține într-o singură mișcare (denumită și „All In”). Acest tip de Poker Texas Hold’Em este specific turneelor profesioniste.

 1. Pot Limit Texas Hold’Em

Pentru această variație de Texas Hold Em, jucătorii pot paria orice sumă până la valoarea pot-ului, dar nu o pot depăși. Pariul minim trebuie să fie de aceeași valoare ca pariul mare dar jucătorii pot paria și mai mult în limita pot-ului.

 1. Mixed Texas Hold’Em

Este un tip de joc mixt în care unele runde de joc au limite la pariere, iar altele nu.

Cea mai bună veste este că poți încerca toate tipurile menționate mai sus de Texas Hold’Em poker atât gratuit, cât și pe bani reali într-un cazino online.

Texas Hold’Em gratis Vs. Texas Hold’Em pe bani reali

Dacă ești începător la un cazino online, vei fi încântat să afli că multe cazinouri online oferă jocuri de cărți (poker sau blackjack) complet gratuit pe platforma lor. Poți testa Texas Hold’Em gratuit, vei primi jetoane gratuite și vei învăța pas cu pas în ce constă jocul. În plus, unii operatori îți pun la dispoziție și ghiduri sau comunități de ajutor unde ți se vor răspunde la toate întrebările legate de joc.

De ce să alegi Texas Hold’Em gratis? Nu ai niciun risc – pentru că nu investești nimic, nu pierzi nimic.

Dacă Texas Hold’Em gratis este destinat jucătorilor noi, Texas Hold’Em pe bani reali, însă, implică un anumit grad de risc, dar îți și poate aduce câștiguri substanțiale, dacă ești un jucător intermediar sau chiar experimentat.

În plus, pentru cei care aleg să joace pe sume reale, cazinourile online au pregătit mai multe facilități, de la opțiuni de poker live, la turnee cu mii de jucători profesioniști, jocuri multiplayer și, nu în ultimul rând, bonusuri și promoții atractive la depuneri.  Nu uita, însă, dacă ești pregătit să investești sume semnificative și să-ți încerci norocul și priceperea la poker, alege mereu un cazino licențiat din România.

Învață strategii de joc la Texas Hold’Em!

Ca în orice joc de cărți cu mize mari, este important să-ți construiești o strategie și, bineînțeles, să ai un anumit nivel de pregătire (cel puțin jucător intermediar) pentru a-ți crește șansele de câștig.

Dacă vei juca pe bani adevărați, primul obstacol pe care trebuie să-l învingi este așa-numitul „the rake” (procentajul care le revine camerelor de poker online din fiecare pot de o anumită sumă, de regulă 5% pentru a-și acoperi costurile cu dealer-ul și alte facilități). Aceasta, din păcate, este pierderea jucătorului.

De aceea, fii sigur că ești mereu cu cel puțin 5% mai bun decât ceilalți jucători ca să-ți recuperezi investiția.

Cum devii mai bun decât ceilalți? Iată câteva sfaturi practice:

 • Concentrează-te pe decizii bune în fiecare rundă, nu pe câștiguri – bineînțeles că vrem să câștigăm de fiecare dată, dar vei avea și runde pierzătoare – focus-ul tău ar trebui să fie pe deciziile pe care le iei și să nu te lași descurajat
 • Mare grijă la selecția mâinilor de început și la poziția la masă – o mână bună de început te va plasa deja în fața oponenților tăi și vei avea șanse mai mari de câștig
 • Păstrează-ți calmul – la poker, ai șanse mult mai mari dacă îți păstrezi mereu calmul și nu lași adversarii să profite de slăbiciunea ta (fenomen denumit și “tilt” în poker)
 • Nu fii previzibil – la fel cum tu ești atent la ceilalți jucători, și ei vor fi atenți la strategia ta. Încearcă mereu să-ți alternezi stilul de joc ca să îi iei prin surprindere

texas holdem online

Concluzii

Texas Hold’Em Poker este cu siguranță unul dintre cele mai iubite și populare jocuri de poker la nivel internațional, dar și în România. Fie că ești începător și joci gratis, fie că vrei să-ți încerci norocul la un joc pe bani reali, Texas Hold’Em te va pune la încercare de fiecare dată. Simplitatea jocului, mizele mari, câștigurile substanțiale și, nu în ultimul rând, diversitatea resurselor și turneelor live la care poți apela pentru a-ți îmbunătăți strategia sunt motive în plus să-l încerci și tu chiar azi.