Ordinea Mâinilor la Poker


nca esti confuz vis-à-vis de regulile jocului de poker? Verifica mai jos lista tuturor mainilor de poker clasate de la cel mai bun la cel mai putin bun. In caz ca acest articol nu-ti va raspunde la intrebare, adreseaz-o la comentarii iar noi va vom raspunde de indata.

 

poker-chinta-royala

Chinta royala

O chinta royala este o mana in poker care consta intr-o suita de carti de la 10 la As de aceeasi culoare. O chinta royala este o mana imbatabila.

poker-chinta-la-culoare

Chinta la culoare

Cinci carti consecutive de aceeasi culoare. In caz de egalitate, departajarea se face in functie de cartea maxima din cele doua (sau mai multe) suite.

Careu

Patru carti avand acelasi rang si o a cincea carte denumită ‘kicker’. In caz de egalitate, careul mai mare castiga intregul pot.

poker-full-house

Full-house

Trei carti de acelasi rang si doua carti avand alt rang, dar egale intre ele. In caz de egalitate, mana avand cele trei carti egale de rang mai mare castiga potul.

Culoare

Cinci carti de aceeasi culoare. In caz de egalitate, jucatorul care are cartea maxima mai mare castiga. In cazul in care cartea maxima are acelasi rang pentru mai multi jucatori, urmatoarea carte dupa cartea maxima ca rang se ia in considerare pentru a determina castigatorul si asa mai departe. Daca toate cele cinci carţi sunt egale, potul se va imparti in mod egal intre jucatorii respectivi.

poker-chinta

Chinta

O suita de cinci carti. In caz de egalitate, chinta care are cartea maxima mai mare castiga intregul pot.

Nota: Asul poate fi folosit atat la capatul superior al unei chinte (10-J-Q-K-A), cat si la capatul inferior (A-2-3-4-5), fiind singura carte care poate fi folosita in acest mod. A,K,Q,J,T este cea mai mare chinta posibila (As high) in timp ce 5,4,3,2,A este cea mai mica chinta posibila (5 high).

Cui (sau set)

Trei carti avand acelaşi rang, alaturi de alte doua carti de ranguri diferite. In caz de egalitate, mana avand cele trei carti de acelasi rang mai mari castiga intregul pot.

Doua perechi

Doua carti avand acelasi rang, alte doua carti avand acelasi rang (dar diferit de rangul primelor doua carti) si o a cincea carte de rang diferit. In caz de egalitate, jucatorul cu perechea cea mai mare castiga. Daca jucatorii au perechea mai mare identica, atunci a doua pereche se foloseste pentru a determina castigatorul. Daca jucatorii au cele doua perechi identice, a cincea carte se foloseste pentru a determina cine castiga potul.

poker-o-pereche

O pereche

Doua carti avand acelasi rang, alaturi de alte trei carti de ranguri diferite. In caz de egalitate, jucatorul cu perechea cea mai mare castiga. Daca jucatorii au aceeasi pereche, cea mai mare dintre celelalte carti se foloseste pentru a determina castigatorul si asa mai departe.

Carte mare

Orice mana care nu intra in niciuna dintre categoriile de mai sus. In cazul in care cartea maxima are acelasi rang pentru mai multi jucatori, urmatoarea carte dupa cartea maxima ca rang se ia in considerare pentru a determina castigatorul si asa mai departe.

Crezi că știi poker?